VVD vraagt actie Spoedeisende Hulp Antoniusziekenhuis in Emmeloord

De VVD Fractie in Noordoostpolder maakt zich ernstige zorgen over de continuïteit van de Spoedeisende Hulp in Noordoostpolder.

Sinds de Spoedeisende Hulp gestopt is met het inzetten van de ondersteunende spoedeisende hulp verpleegkundige is er geen medische achtervang voor patiënten die zich spontaan melden bij de post ‘s avonds of in het weekend.

Op dit moment zit er ’s avonds en in het weekend een huisarts met een chauffeur, ook de beveiliger van het Antoniusziekenhuis is aanwezig. Wanneer de dokter voor een spoedgeval op pad moet met de chauffeur is er dus geen medische achterwacht meer op de post aanwezig en staan inwoners letterlijk voor een dichte deur.

Het ziekenhuis adviseert mensen daarom eerst te bellen voor een afspraak, maar de VVD-fractie vindt dat niet voldoende. Mensen moeten in noodgevallen direct geholpen kunnen worden, aldus Ellen Lindenbergh woordvoerder voor de VVD. Lindenbergh:“Ik kan mij voorstellen dat we de ambulancepost verplaatsen van de Nagelerweg naar het terrein van het Antoniusziekenhuis en daarmee een extra achtervang creëren.”

Tijdens de raadsvergaderingvan maandag zal Lindenbergh vragen stellen aan de wethouder over de continuïteit en waarborging van de Spoedeisende Hulp in Noordoostpolder. Ook zal ze vragen of het verplaatsen van de ambulancepost een optie is. Overigens benadrukt Lindenbergh dat iedere samenwerking tussen de MC Groep en het Antoniusziekenhuis goed zou zijn, ook als het gaat om de Spoedeisende Hulp.

 

Antoniusziekenhuis Emmeloord. 5254. 14082013
Foto Antoniusziekenhuis Emmeloord

Bron