Straf SEH verpleegkundigen voor selfies met patiënten in Duitsland

Drie voormalige verpleegkundigen van een ziekenhuis in Aken zijn tot voorwaardelijke gevangenisstraffen veroordeeld omdat ze vernederende foto’s, video’s en selfies maakten van en met weerloze patiënten. Twee anderen kregen boetes. De vijf werkten op de SEH van de kliniek, aldus Duitse media donderdag.

De vijf maakten onder andere foto’s van dementerende bejaarden. Daaronder waren ook naakte patiënten. Een zwaar dementerende hartpatiënt werd beklad met een leus voordat de foto werd genomen.

De vijf veroorzaakten met hun daden een schandaal in Aken. Twee foto’s en een video werden verspreid via berichtendienst Whatsapp. De verpleegkundigen zijn ontslagen. De gevangenisstraffen variëren van zes tot acht maanden voorwaardelijk.

22-1-2016 15-15-42

Bron