Spoedeisende hulp winnaar Cliënten Jaar Prijs Flevoziekenhuis 2015

De Almeerse bevolking heeft het Project Schouderluxaties: `we trekken het niet meer!` van de Spoedeisende hulp tot het beste zorgproject van het Flevoziekenhuis in 2015 uitgeroepen.

De cliëntenraad van het Flevoziekenhuis reikt deze prijs uit aan het project of idee dat de zorg aan onze patiënten verbetert

Juryvoorzitter Miriam Appelman over de winnaar: “De Spoedeisende hulp heeft met een voor velen herkenbaar project een mooie verbetering van de zorg kunnen neerzetten. Deze vernieuwing is heel duidelijk gebaseerd op basis van de ervaring en de beleving van patiënt. We hopen dat deze manier van behandelen van een schouderluxatie verder uitgebreid kan worden binnen het Flevoziekenhuis, en natuurlijk ook andere ziekenhuizen inspireert tot meer patiëntgericht handelen.”

Uitslag

Met ruim de meerderheid van de totaal 732 stemmen won het project van de Spoedeisende hulp van de twee andere genomineerden: ‘Informatie op maat maakt patiënt tot meedenker’ van afdeling Communicatie en ‘Verbindende communicatie’ van de Ondernemingsraad.

Project Schouderluxaties: `we trekken het niet meer!`

Op de Spoedpost komen veel patiënten met hun schouder uit de kom (luxatie). Het ‘terugzetten’ van de schouder op traditionele wijze is een voor de patiënt zeer pijnlijke en beangstigende ingreep. De nieuwe methode die nu op de Spoedeisende hulp wordt toegepast is veel sneller, vrijwel pijnloos en vereist minder medicatie. Doelstelling is om ook andere zorgverleners en ambulancepersoneel te trainen in deze patiëntvriendelijke techniek. Bekijk het filmpje op: www.flevoziekenhuis.nl/cjp.

Cliënten Jaar Prijs

Het Flevoziekenhuis zoekt continu naar mogelijkheden om de zorg aan haar patiënten nog beter te maken. De cliëntenraad vraagt daarom om het jaar aan alle medewerkers en artsen om een vernieuwend zorgproject aan te melden, een project dat net even meer biedt: verbeterde zorg, meer individuele aandacht, autonomie van de patiënt en met een voorbeeldfunctie binnen het ziekenhuis.

De winnaar krijgt een bijzondere prijs: een kunstwerk van een Almeerse verstandelijk gehandicapte kunstenaar (dit jaar: Yorick Mollenhorst), verbonden aan Atelier `De Witte Olifant`. Ook ontvangt de winnaar een geldbedrag van 2.500 euro te besteden aan een stage, studiereis, opleiding of vergelijkbare activiteit om het winnende project uit te breiden of verbeteren.

cjp 2015800

Foto : Martijn Roetman (verpleegkundig specialist Spoedeisende hulp) krijgt de Cliënten Jaar Prijs 2015 van het Flevoziekenhuis uitgereikt door Miriam Appelman (juryvoorzitter en voorzitter van de cliëntenraad).

Bron