SEH personeel van het Radboudumc in Nijmegen ontdekt vuurwapen bij traumapatient.

Tijdens traumaopvang komt er een vuurwapen aan het licht.

In de auto – waarin het slachtoffer met 2 andere mannen had gezeten en die op de Cattepoelseweg in Arnhem tegen een boom was geknald – had de politie ook al een vuurwapen gevonden.

De klap van de aanrijding was zo heftig, dat 2 traumahelikopters werden ingevlogen  – 1 uit Nijmegen, 1 uit Amsterdam.  De slachtoffers – 2 Arnhemmers van 23 en 26 jaar en een 20-jarige man uit Nijmegen – werden zwaargewond naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Direct na de aanrijding vonden agenten in de auto een wapen. In het ziekenhuis werd het 2e wapen gevonden; een verdachte had dat achter zijn broeksband. Het ging om een balletjespistool en een gasalarmpistool. “We willen graag weten waarom deze 3 mannen in het holst van de nacht met wapens – geschikt om iemand te bedreigen – zo hard reden”, zegt een politiewoordvoerder.

Volgens de politie lagen de verdachten vrijdagmiddag nog met diverse botbreuken in het ziekenhuis en waren ze voldoende aanspreekbaar voor verhoor over de aanrijding en de wapens. Formeel zijn de 3 nog niet aangehouden.

De politie wilde wel een bloedproef afnemen bij de 20-jarige Nijmeegse bestuurder om te zien of hij alcohol of drugs had gebruikt, maar de Nijmegenaar weigerde dat.

image-5606268

8-1-2016 20-25-54

Bron