Achttien eindejaarslachtoffers Spoedeisende Hulp en Brandwondencentrum Maasstad Ziekenhuis

De Spoedeisende Hulp van het Maasstad Ziekenhuis spreekt qua drukte tijdens oud en nieuw van een normale jaarwisseling.

Spoedeisende Hulp
In totaal bezochten achttien personen met vuurwerk gerelateerd letsel de Spoedeisende Hulp van het Maasstad Ziekenhuis, waarvan twee tussen de zeven en twaalf jaar. Dit gebeurde na doorverwijzing van een huisarts of via de ambulance. Het betrof eindejaarslachtoffers met ernstig letsel in het gelaat en aan de handen als gevolg van sterretjes, vuurpijlen, zelfgemaakt vuurwerk en carbid (één slachtoffer). Er waren acht patiënten met een alcoholvergiftiging, waarvan één onder de achttien jaar. Het aantal eindejaarslachtoffers is vergelijkbaar met vorig jaar, toen er zestien patiënten werden behandeld tijdens de jaarwisseling. In totaal heeft de Spoedeisende Hulp van het Maasstad Ziekenhuis deze jaarwisseling – tussen 23.00 uur en 9.00 uur – 33 patiënten geholpen.

Brandwondenslachtoffers
Het Brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis heeft in totaal vijf patiënten gezien, waarvan er vier zijn opgenomen vanwege de plek op het lichaam, het percentage en de diepte van de brandwonden. Daarnaast kreeg het centrum telefoontjes van andere ziekenhuizen, huisartsen en particulieren voor brandwondenadvies.

Extra polispreekuur
Op zaterdag 2 januari is er een extra polispreekuur bij het Brandwondencentrum voor slachtoffers die vanuit andere ziekenhuizen zijn doorverwezen voor specialistische brandwondenzorg.

maasstadziekenhuis