SEH St. Vincentius Ziekenhuis in Paramaribo wordt ‘gedegradeerd’ tot huisartsenpost.

De SEH van het St. Vincentius Ziekenhuis wordt vanwege financiële problemen teruggebracht tot een huisartsenpost. De SEH werd 24 januari vorig jaar met groot enthousiasme geopend door president Desi Bouterse.

De regering vond het nodig, dat de SEH van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) ontlast zou worden door deze spoedeisende dienst ook in Paramaribo Noord aan te bieden. De SEH van het St. Vincentius Ziekenhuis heeft veel problemen ondervonden in de afgelopen twee jaar, door het niet op tijd beschikbaar stellen van subsidie door de overheid. Specialisten werden maandenlang niet betaald, totdat zij hun diensten enige tijd staakten. Vanaf het begin was het duidelijk dat zonder subsidie de SEH geen lang leven beschoren zou zijn.

Starnieuws schrijft te hebben vernomen, dat het ziekenhuis nog steeds 24 uur per dag acute zorg zal bieden die wordt verleend door huisartsen, maar zonder een back-up van medische specialisten. Indien patiënten daadwerkelijk specialistische hulp nodig hebben dan zullen die naar de SEH van het AZP worden doorverwezen.

Er is geen zicht op subsidie voor de SEH in 2016 en het ziekenhuis staat er financieel niet rooskleurig voor. Na het eerste kwartaal van 2016 zal het functioneren van de huisartsenpost worden geëvalueerd.

rkz_ziekenhuis_Detailfoto