RadboudUMC schoolt SEH personeel voor opvang zieke ouderen

Ouderen die in het RadboudUMC op de spoedeisende hulp terecht komen moeten sneller geholpen worden.

Oudere patiënten die hier nu terecht komen, zijn vaak meer uitgeput als ze weggaan dan als ze binnenkomen.

Het personeel op de spoedeisende hulp wordt bijgeschoold om zo ouderen als geheel te kunnen beoordelen. Ouderen worden nu vaak naar verschillende artsen gestuurd voor onderzoeken die achteraf niet nodig blijken. Naast onnodige kosten, leidt dit ook tot extra uren in het ziekenhuis. Tegen de tijd dat een oudere het ziekenhuis weer mag verlaten, zijn ze zo uitgeput dat ze opgenomen moeten worden.

“Op de spoedeisende hulp weten ze alles van fractuurletsel en traumachirurgie, maar het personeel is niet opgeleid in zorg voor ouderen”, zegt geriater van het RadboudUMC, Marcel Olde Rikkert. “Toch krijgen ze er steeds meer mee te maken. Het afgelopen jaar is het aantal 70-plussers op de spoedeisende hulp met 10 procent gestegen.”

Bron

2014-09-22 15:29:51 NIJMEGEN - Exterieur van het Radboudumc. In het ziekenhuis is een patient met een mogelijke verdenking van ebola opgenomen. De man was recent in ebolagebied geweest en wordt in een speciaal daarvoor ingerichte isolatiekamer onderzocht. ANP WIM HOLLEMANS