Leidschendam in verweer tegen sluiting SEH

De bevolking van Leidschendam protesteert met een handtekeningenactie tegen de voorgenomen sluiting van de spoedeisende hulp van ziekenhuis MCH Antoniushove.

Initiatiefnemer is oud-medewerkster Riet Rosier-Meershoek. In een week tijd wist ze 1300 handtekeningen te verzamelen. Bij de in ontvangstneming stelde Doop dat de MCH-locatie Antoniushove een kwalitatief goed algemeen ziekenhuis blijft. Volgens Rosier hoort hier “een goede SEH-post bij, waarop een goede huisartsenpost een waardevolle aanvulling is en bovendien kwaliteitsverhogend en kostenbesparend.”

Op dit moment zijn er drie huisartsenposten in Haaglanden: in de ziekenhuizen Haga, Westeinde en Antoniushove. Als de SEH in Antoniushove sluit is de kans groot dat de huisartsenpost van SMASH ook elders onderdak zoekt.

Bron