SEH Vlietland ziekenhuis blijft open

Na wekenlange geruchten over een mogelijke sluiting van de spoedeisende hulp van het Vlietland ziekenhuis heeft de organisatie zojuist bevestigd dat dit niet zo is. “Wij blijven twee volwaardige ziekenhuizen met op beide locaties spoedzorg en een chirurgische kliniek. Het Vlietland wordt geen polikliniek.”

Via meerdere wegen bereikte de redactie berichten de eerste hulp van het Vlietland ziekenhuis zou sluiten. Net zoals op de eerdere berichtgeving over de (mogelijke) sluiting van de kraamafdeling wilde het ziekenhuis niet op de geruchten ingaan. Op de publicatie van de geruchten in Groot Vlaardingen en het Nieuwe Stadsblad kwam een golf van protest van bezorgde bewoners.

Eerder vandaag liet de Vlaardingse wethouder Cees Oosterom stellig weten dat hij van de directie van het ziekenhuis een garantie had dat van sluiting geen sprake is. Zojuist bevestigde ook het hoofd van de marketing communicatieafdeling van het Franciscus Gasthuis en Vlietland dat er inderdaad geen sprake is van een sluiting van de spoedeisende hulp. “Die blijft op beide locaties gewoon open.”

Bron

vlietland