SEH verpleegkundige en brandweerman neergestoken door patient op een SEH in Los Angeles

Patient met psychische problemen steekt personeel neer op de SEH van het Boyle Heights Ziekenhuis in Los Angeles.

Eerder vandaag was op de NVSHV site te lezen dat er een verpleegkundige op de SEH van het Rijnstate was mishandeld door een patient. Helaas is dit triest nieuws in Nederland waar agressie tegen hulpverleners steeds vaker voorkomt. Gelukkig is het niet zover gekomen als gisteren op een SEH van een ziekenhuis in Los Angeles. Daar werden een SEH verpleegkundige en een brandweerman neergestoken door een verwarde patient.

Bij het verlenen van hulp trok de patient plots een mes uit zijn sok en stak daarmee de SEH verpleegkundige in zijn schouder en de brandweerman in zijn arm. De verwondingen bleken na nader onderzoek niet ernstig. De patient is op de SEH gearresteerd door de politie.

bron