Lange wachttijden op de SEH , Australie sluit aan in de rij

Sydney in Australie kampt met een SEH probleem…. het wordt drukker en drukker

Op internet vond ik een nieuws uitzending van een Australisch tv station. Een toenemend aantal SEH afdelingen kan niet meer voldoen aan de 4 uurs norm om patienten te helpen.   De NVSHV heeft een paar maanden geleden een bericht op de site gezet over de Engelse SEH’s waar de opvang van patienten spaak liep. Lees hier

Het probleem zal waarschijnlijk gaan toenemen door de vergrijzing van de bevolking omdat daardoor steeds meer mensen de SEH zullen gaan bezoeken. SEH’s wereldwijd zullen zich moeten gaan voorbereiden op deze toename van patienten. In Nederland worden steeds meer Huisartsenposten naast de SEH geplaatst om patienten te zien die met hun klachten het best bij hen behandeld kunnen worden.