Verslagenheid bij ziekenhuis om dood verpleegkundige

De gewelddadige dood van een 28-jarige verpleegkundige uit Zevenbergen is als een bom ingeslagen in Waalwijk. Medewerkers van het TweeSteden ziekenhuis, patiënten en buurtbewoners kunnen het een dag later nog niet bevatten. ,,Ik vind het heel erg. Zo’n jong meisje…”, vertelt een patiënt verbouwereerd. De zoekactie naar de schutter, een man, gaat dinsdag verder.De vrouw werd maandagmiddag doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis. Ambulancepersoneel probeerde het slachtoffer nog te reanimeren, maar tevergeefs. Ze werkte sinds 2010 bij het ziekenhuis op de polikliniek Plastische Chirurgie. Ze was maandag na haar zomervakantie weer begonnen en had haar dienst er net op zitten.

‘Buitengewoon geschokt’
Het ziekenhuis staat dinsdagochtend uitgebreid stil om het verlies van de gewaardeerde collega. De vrouw was bekend en gekend in het ziekenhuis, aldus Loeks van der Veen, lid van de Raad van Bestuur van het TweeSteden ziekenhuis.

,,Iedereen reageerde buitengewoon geschokt”, vertelt hij. ,,Er is ongeloof en verbijstering dat zoiets in een publieke ruimte kan gebeuren. De medewerkers worden deze ochtend opgevangen. Daar zijn professionele hulpverleners bij aanwezig.”

Een medewerker van het ziekenhuis is in zak en as. ,,Er heerst nu vooral ongeloof”, snikt hij. ,,Je moet het accepteren. Ze was een bekend gezicht, altijd in voor een praatje en altijd open en aardig. Ik heb hier de hele nacht over na moeten denken.”

Het bestuur en medewerkers van het ziekenhuis zijn in shock. ,,We hebben geprobeerd om de directe collega’s zoveel mogelijk persoonlijk te informeren. De rest van de medewerkers wordt dinsdagochtend opgevangen en daar zijn professionele hulpverleners bij aanwezig”, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

Onderzoek
De politie gaat ervan uit dat de dader meerdere keren doelbewust op haar geschoten heeft, toen zij in haar auto stapte die op de personeelsparkeerplaats stond. ,,Het lijkt er wel op. Maar hier wordt nog onderzoek naar gedaan”, aldus een woordvoerder. Het is dus nog niet duidelijk waarom de vrouw is beschoten

Het parkeerterrein is vrij toegankelijk. Medewerkers hoorden meerdere schoten. ,,We hoorden doffe geluiden, poef poef. Je weet niet wat er aan de hand is, maar met zoiets houd je nooit rekening.”

De dader is voortvluchtig. Meteen na de schietpartij is de politie gaan posten op alle toegangswegen.

tweesteden waalwijk

Bron