Slachtoffer ziet dader op de SEH, arrestatie door de politie

De politie heeft een 19-jarige Gelener aangehouden op de SEH van het Zuyder ziekenhuis na een incident op de Markt in Geleen.

De jongeman had vrijdagavond een raam ingeslagen bij Kapsalon Roumen-Vroomen aan de Markt. Dit gebeurde na een aanvaring met Jan Roumen, eigenaar van de kapperszaak.

Incident
Roumen hoorde vrijdagavond geluid in zijn portiek en ging poolshoogte nemen. Hij zag afval liggen en een mobiele telefoon. “Die heb ik toen mee naar binnen gekomen”, zegt hij. “Even later hoorde ik weer iets in mijn portiek. Ik ben gaan kijken en zag twee jongemannen. Ze bleken op zoek te zijn naar de telefoon.”

Flink gevallen
Roumen wilde deze niet teruggeven en deed zijn deur dicht. Op dat moment sloeg één van de twee jongens door het raam van de voordeur. “Ik wilde de achtervolging inzetten, maar vergat dat ik een afstapje heb. Ik ben flink gevallen. De jongeren konden wegrennen.”

Eerste hulp
Roumen belde de politie. Agenten verzochten hem zijn verwondingen te laten behandelen bij de eerste hulp. “Daar zag ik één van de twee jongens zitten. Hij rende direct naar buiten. Die andere werd behandeld aan zijn hand. De politie heeft hem hier aangehouden.”

Politie
Een woordvoerder van de politie laat weten dat de 19-jarige jongen binnenkort wordt gedagvaard bij de rechter. “De andere jongen heeft zich vrijdagavond laat nog gemeld. Tegen hem is geen proces verbaal opgemaakt.”

zuyderland

Bron