Preventie decubitus begint al op de SEH van het Deventer Ziekenhuis

Wanneer patienten op de SEH van het Deventer Ziekenuis met een heup of femurfractuur snel op een luchtmatras en in een hielslof gelegd worden, loopt de kans op doorligwonden fors terug. Dit is gebleken uit een onderzoek uitgevoerd door een team van verpleegkundigen en wondconsulenten van het DZ.

Jaarlijks belanden zo’n 200 patiënten na een val op de SEH. Tot voor kort kregen er hiervan circa veertig last van pijnlijke doorligwonden. Tijdens het vier maanden durende onderzoek waarbij de matras en hielslof zijn gebruikt, vertoonden slechts twee patiënten doorligwonden.

De Deventer verpleegkundigen en wondconsulenten hebben de positieve rol van de matras en hielslof aangetoond. Zij hopen de uitkomsten van hun onderzoek binnenkort landelijk te presenteren.

hielslof

Bron