Video nieuwe SEH ErasmusMC in Rotterdam

Op 2 oktober 2014 werd de nieuwe Spoedeisende Hulp geopend in de nieuwbouw van het Erasmus MC in Rotterdam. De afdelingen Spoedeisende Hulp volwassenen en Acute Hulp kinderen gaan hier op één nieuwe locatie samenwerken. De ingang is op straatniveau naast de ingang van het Erasmus MC Wytemaweg en naast de toekomstige hoofdingang van het Erasmus MC.

De nieuwe locatie, met moderne voorzieningen maakt het voor de patiënten en medewerkers een prettige omgeving om te verblijven en te werken. Er zijn aparte wachtruimten voor volwassenen en kinderen. Er is zicht op het interne atrium met groenvoorziening en daglichttoetreding. De zogenaamde skyceiling zorgt voor het terugdringen van stress.

Hieronder een filmpje over de voorbereiding en oefening op de nieuwe afdeling.