Open Dag Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Zeeland trekt 850 bezoekers, veel belangstelling voor de SEH

De Open Dag die het ADRZ vandaag in de Goese locatie hield, heeft ruim 850 bezoekers getrokken. Dat is iets meer dan vorig jaar, toen de Open Dag geen vast thema had. Het thema was dit jaar Acute Zorg. Vooral de rondleidingen over de Spoedeisende Hulp, acute opnameafdeling en het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie vielen in de smaak.

Het ADRZ presenteerde zichzelf tijdens de week van Zorg en Welzijn op twee dagen en op twee locaties. Vrijdag werd in Vlissingen een symposium gehouden over darmkanker, waar 180 belangstellenden op af kwamen. Er werd uitgebreid informatie verstrekt en bezoekers kunnen zelf door een ‘darm’ lopen.

In de Goese locatie is de acute en complexe zorg van het ADRZ geconcentreerd. Het ADRZ heeft naast de acute zorg vier andere medische accenten hoog in het vaandel staan: oncologie, hart en vaat, bewegingsapparaat en de medische zorg voor ouderen. Dat ook deze accenten allemaal te maken hebben met de acute zorg, was goed te zien tijdens de Open Dag in de Goese locatie. Verschillende (zorg)afdelingen sloten aan bij het thema acute zorg.

Het was voor het eerst dat de Open Dag op één locatie werd gehouden. Voor Walchenaren die de Open Dag wilden bezoeken, werd een gratis bus naar Goes ingezet.

CAoCTNBWMAAgBhK (1)

 

CAncQclWQAALxSH (1)

CAnc1mdWcAAmDwa (1)

Bron :ADRZ