Kijkcijfers halen SEH realityserie van de buis

Na drie afleveringen heeft de zenderdirectie van RTL4 besloten per direct te stoppen met de uitzendingen van het woensdagavondprogramma 24 Uur op de SEH. De Britse medische realityserie toont het reilen en zeilen op de eerstehulppost van het ziekenhuis Kings College in Londen, een van de drukste ziekenhuisafdelingen van heel Groot-Brittannië.

De serie was in Nederland sinds woensdagavond 28 januari wekelijks te zien bij RTL4. De eerste aflevering begon met 763.000 kijkers, afgelopen week stemden 630.000 kijkers af op het derde deel. Het programma volgt op de talentenjacht Door het oog van de naald met Nicolette van Dam. Mediacourant wijst erop dat RTL4 met deze programmas op woensdagavond primetime minder kijkers trok dan SBS6 met de programmas Danni Lowinski en Hoeveel ben je waard?

Een woordvoerster van RTL4 bevestigde zondag dat de realityserie van de buis wordt gehaald. De serie wordt vervangen door herhalingen van Syndroom. Hierin vervult Johnny de Mol wensen van mensen met het syndroom van Down. “De verwachting is dat we meer mensen een plezier doen als we de herhaling van Syndroom uitzenden”, laat de woordvoerster van RTL4 weten.

kings

Bron : Nationale Zorggids