Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht gaat maatregelen nemen tegen de drukte op de spoedeisende hulp

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht gaat maatregelen nemen tegen de drukte op de spoedeisende hulp. Door de drukte die er heerst, moet de spoedeisende hulp geregeld sluiten. De patiënten moeten daardoor noodgedwongen naar andere ziekenhuizen.

Het aantal patiënten dat zich bij de spoedeisende hulp meldt is in 2014 met ruim 3000 patiënten gestegen ten opzichte van 2013. Het gaat over een heel jaar om bijna 42.000 patiënten. “Er is kennelijk een groeiende groep ziekere mensen”, zegt woordvoerder Frank van den Elsen. “Hierdoor komt het meermalen voor dat de spoedeisende hulp echt helemaal vol ligt met patiënten, terwijl er ook nog een wachtkamer vol zit. Ook de verpleegafdelingen liggen bij tijd en wijle vol, letterlijke zozeer dat er geen bed in het ziekenhuis meer vrij is.”

© Nationale Zorggids en AD.nl