Drukker op de SEH vanwege slechte bescherming influenza vaccinatie

De griepprik beschermt dit jaar niet goed .Honderdduizenden mensen die de griepprik hebben gekregen lopen daardoor een groot gezondheidsrisico, met name ouderen en chronisch zieken.Op SEH’s worden al meer luchtweginfekties gezien.

Virologen erkennen de dramatisch slechte effectiviteit van het griepvaccin van dit jaar. Volgens Ab Osterhaus van de Universiteit Utrecht had de bescherming zeker 70 tot 80 procent moeten zijn. Een groot deel van de bijna 3 miljoen Nederlanders die het vaccin hebben gekregen, is voor hooguit 10 tot 20 procent beschermd tegen de huidige griepepidemie, zo schrijft de krant.

Honderdduizenden met hart- en vaatziekten, diabetes, vormen van kanker of longziekten, vooral ouderen, lopen nu extra gezondheidsrisico’s. Ouderen en chronisch zieken zouden daarom anti virale middelen moeten nemen als ze griep krijgen.

griepprik

 

 

westonline.nl