Ziekenhuis Winterswijk krijgt kindvriendelijke spoedhulp

De vernieuwde spoedeisende hulp van Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk krijgt een kindvriendelijke behandelkamer. Dat wordt mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van het SKB.

De stichting bestaat 10 jaar en had een verkiezing uitgeschreven voor projecten waar patiënten en bezoekers van het SKB bij gebaat zouden zijn. Het gaat om projecten die niet uit het reguliere zorgbudget betaald worden. De kindvriendelijke spoedeisende hulp kreeg de meeste stemmen.

Steriel

Jaarlijks komen zo’n 1.200 kinderen op de spoedeisende hulp. “Die hebben pijn en angst en zijn bang voor witte jassen. We willen een van de behandelkamers zo inrichten dat kinderen er afleiding vinden. En met vrolijke muurversiering willen we ervoor zorgen dat het voor hen een prettiger omgeving is dan steriel wit”, zegt verpleegkundige Roelie Klein Wolterink.