Syndroom van Münchhausen by proxy, het komt nog steeds voor

Moeder maakt kind zieker in een ziekenhuis in de Verenigde Staten.

In de Verenigde Staten speelt momenteel een zaak tegen een moeder van een opgenomen kind in een ziekenhuis. Het kind was enige tijd geleden opgenomen in het Cincinnati’s Children’s Hospital.Gedurende de opname kreeg het kind onverklaarbare koortspieken als de moeder op bezoek was geweest. De medici besloten verborgen camera’s in de kamer op te hangen. Uiteindelijk kwam de reden van het probleem aan het licht: de moeder spoot via het bijspuitpunt van de infuusslang ontlasting naar binnen wat het kind zieker heeft gemaakt.

Social media

Amerikaanse nieuwsstations kregen hier lucht van en begonnen een onderzoek naar de moeder. Via Facebook kwamen zij er achter dat de moeder geld nodig had voor de afbetaling van haar auto. Ze had de auto nodig om elke dag 250 km te rijden naar het ziekenhuis waar haar kind lag. De moeder vroeg online om donaties die rijkelijk binnenvloeiden. Om deze geldstroom gaande te houden moest het kind ziek blijven.

Momenteel loopt dus de rechtszaak, de moeder kan een gevangenisstraf tegemoet zien van 8 jaar. Het kind is inmiddels uit de ouderlijke macht gezet.

Nieuws van een Amerikaans tv station

Meer info Syndroom van Münchhausen by proxy

Dit syndroom is nog steeds actueel, bij kinderen op de SEH moet je daaraan blijven denken.