Relatief weinig Apeldoorners naar spoedeisende hulp

In de nieuwjaarsnacht zijn bij de Spoedeisende Hulp van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn vier mensen behandeld aan verwondingen door vuurwerk. Vier mensen werden behandeld na alcoholvergiftiging.

Daarmee is het ook voor de Spoedeisende Hulp een relatief rustige jaarwisseling geweest, geeft woordvoerder Herman Markink aan.

In Gelre Apeldoorn zijn drie patiënten met handletsels binnengekomen. Eén patiënt, een twintiger, moet een vingerkootje missen als gevolg van een vuurwerkincident en is inmiddels geopereerd. De twee anderen zijn behandeld aan lichte verwondingen van niet blijvende aard. De vierde patiënt die in Gelre Apeldoorn vanwege een ongeluk met vuurwerk werd behandeld, had lichte verwondingen aan een lip.

Daarnaast kwamen vier mensen in het Apeldoornse ziekenhuis terecht omdat ze te veel en/of in te hoog tempo alcohol hadden gedronken; zij moesten behandeld worden in verband met een alcoholintoxicatie. Het gaat om twee jongeren onder de twintig jaar en twee twintigers. Dat is in verhouding tot andere jaren een beperkt aantal, aldus Markink.