Huisartsenpost Zaanstreek en Spoedeisende Hulp Zaans Medisch Centrum werken samen

Sinds 8 januari 2014 hebben de Coöperatieve Huisartsenpost Zaanstreek en de Spoedeisende Hulp van het Zaans Medisch Centrum één voordeur.

Een intensieve samenwerking vanaf één locatie draagt bij aan goede zorg voor patiënten die past bij hun zorgvraag.
Onlangs tekenden het Zaans Medisch Centrum, Huisartsenpost Zaanstreek en Achmea Zorg het convenant voor deze samenwerking.

Spoedzorg Zaanstreek
Het nieuwe samenwerkingsverband- genaamd Spoedzorg Zaanstreek – biedt acute zorg aan mensen die niet kunnen wachten totdat de eigen huisartsenpraktijk weer open is en zelfverwijzers die naar de Spoedeisende Hulp komen of patiënten die worden binnengebracht door de ambulance. Bij Spoedzorg Zaanstreek wordt bekeken of de patiënt door de huisarts of medisch specialist behandeld moet worden. Op basis van complexiteit en urgentie wordt een passend zorgaanbod gedaan. Op deze manier kan de patiënt sneller door de juiste behandelaar worden geholpen.

Verhuizing
De huidige Huisartsenpost wordt verplaatst en bevestigd aan de Spoedeisende Hulp van het Zaans Medisch Centrum. Hiermee wordt de huidige ingang van de Spoedeisende Hulp de nieuwe ingang voor Spoedzorg Zaanstreek. De patiënt hoeft zelf niet meer te kiezen tussen één van de zorgverleners – wat veel mensen lastig vinden. Op basis van hun klachten wordt gekeken, welke zorgverlener het beste ingeschakeld kan worden.