Donatie speelgoed op de SEH van het SKB in Winterswijk

“Groot verdriet wordt kleiner met een knuffelbeestje,” vertelt teammanager Acute Zorg Sjaak Hulshof, “We zijn dan ook erg blij met de dozen vol zachte, pastelkleurige knuffels die Nadia Biesbroek van Vrienden van het SKB  op 26 januari aan ons overhandigde.”

SEH
Ruim 1.200 kinderen komen jaarlijks op de Spoedeisende Hulp van het SKB. Niet ieder kind hoeft of wil een knuffel, maar voor onze jongste patiëntjes bieden de lieve, kleurrijke olifantjes, nijlpaardjes en aapjes troost en afleiding bij een onderzoek of behandeling. Biesbroek heeft net zolang gezocht tot ze knuffelbeestjes vond die lief, zacht en bovenal veilig zijn voor jonge kinderen. En dat is gelukt, getuige de reacties op de SEH.

Donatie
De knuffels zijn gekocht van een donatie van 450 euro, die De Handwerkdames (voorheen UVV) onlangs deden aan de Stichting Vrienden. Het bedrag van de donatie verdienden zij met de verkoop van onder meer handgebreide truien, sjaals en mutsen. In het verleden doneerde de club ook al aan het ziekenhuis. In 2010 ontving de kinderafdeling een bedrag voor een kindvriendelijke aankleding van de chemokamer en vorig jaar ontvingen de Cliniclowns een donatie.

26-1-2015 13-04-33

Op de foto van links naar rechts: teammanager Acute Zorg Sjaak Hulshof, SEH-verpleegkundige Roelie Klein Wolterink en Nadia Biesbroek van de Stichting Vrienden.