Dertig mensen naar Flevoziekenhuis in Almere met oud en nieuw

Dertig mensen zijn in de nieuwjaarsnacht behandeld bij één van de eerste hulpposten van de ziekenhuizen. Dat had vooral te maken met vuurwerk of alcohol.

In het Flevoziekenhuis in Almere kreeg de spoedeisende hulp veertien mensen binnen. Vier van hen waren gewond geraakt door vuurwerk. Eén man moest worden doorgestuurd naar het AMC in Amsterdam om te worden geopereerd. Twee mensen moesten worden behandeld aan een alcoholvergiftiging.

In het MC Zuiderzee in Lelystad waren drie vuurwerkslachtoffers die aan hun brandwonden moesten worden behandeld. Hier waren vier mensen in het ziekenhuis beland omdat ze teveel alcohol hadden gedronken.

De spoedpost van het Antoniusziekenhuis in Emmeloord kreeg afgelopen nacht negen vuurwerkslachtoffers binnen. Eén van hen was gewond aan zijn oog, de anderen zijn behandeld aan brandwonden.