Westfriesgasthuis in Hoorn wijst patienten op de nadelen van een goedkope zorgpolis

Borden bij het ziekenhuis, posters bij huisartsen en de eigen poliklinieken en een fimpje op www.wfg.nl vertellen over de beperkingen van budgetpolissen.

Consumenten worden er op gewezen dat goedkope polissen niet voor niets zo goedkoop zijn. Een van de redenen hiervoor is dat patiënten lang niet in alle ziekenhuizen terecht kunnen en dus naar een andere zorginstelling moeten voor een bepaalde behandeling.

Deel rekening zelf betalen

Ook kan het zijn dat de patiënt een deel zelf moet betalen van de zorg die is verkregen – bij een budgetpolis moet een verzekeraar weliswaar een deel van de rekening te betalen, maar kan patiënt zelf voor 20 tot soms 50 procent afrekenen. Hoe veel precies, is afhankelijk van de verzekering.

Het WestfriesGasthuis komt met de waarschuwing op het moment dat veel mensen overwegen om over te stappen op een andere verzekering. Tot en met 31 december kunnen consumenten hun verzekering opzeggen. Voor 1 februari 2015 moet dan een nieuwezijn afgesloten.

Veel consumenten laten zich verleiden tot het afsluiten van een goedkope verzekering. Zorginstellingen merken echter steeds vaker wat de consequenties daarvan kunnen zijn en waarschuwen dan ook dat goedkoop vaak uitmondt in duurkoop.

Op de website van het WestfriesGasthuis staat een lijst van budgetpolissen. Wie zo’n polis heeft, kan niet in het ziekenhuis terecht.