Let op social media:Verpleegkundige bestraft voor fout op Facebook

Een verpleegkundige van het Limburgse Atrium Medisch Centrum heeft van de tuchtrechter een waarschuwing gekregen omdat hij zijn beroepsgeheim heeft geschonden met een bericht op Facebook.De verpleegkundige vroeg in een ludiek bedoeld bericht aan een oud-leraar of hij nog last had van zijn benen na een behandeling in het ziekenhuis.

Privébericht

De verpleegkundige was zelf niet betrokken bij de behandeling, maar hij wist dat zijn oud-docent in het ziekenhuis was geweest. Het ging om een privébericht, verdedigde hij zich. Maar verpleegkundigen mogen ook geen uitlatingen doen over de behandeling of toestand van patiënten aan wie geen persoonlijke zorg is verleend, oordeelt het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg dinsdag.

Impact

De tuchtrechter gaat niet uit van opzet maar neemt de verpleegkundige wel kwalijk dat hij niet heeft stilgestaan bij de impact van zijn internetberichtje.

Skipr