Drukke tijden op de SEH van het OLVG

Normaal gesproken komen er zo ’n 50 patiënten op een dag naar de spoedeisende hulp in het OLVG, maar met oud en nieuw zijn dat er drie keer zoveel.

Hierdoor zijn er extra artsen en verplegers op de been. De spoedeisende hulp heeft naast de normale huis- tuin en keukenongevallen te maken met slachtoffers van mishandeling en  met mensen die onder invloed zijn van drugs of alcohol.

Het is opvallend dat vuurwerkletsel steeds minder vaak voorkomt. ‘De hoeveelheid mensen die bijvoorbeeld vingers verliezen of andere grote letsels zijn er niet extreem veel. Het komt zeker voor, maar het zijn vooral oogletsels die we veel zien’, zegt verpleegkundige Gijs de Vente.

Rond twaalf uur s’nachts is het altijd erg rustig bij de spoedeisende hulp. Pas na middernacht wordt het weer drukker, aldus de verpleegkundige.

Kijk hier voor de video over dit item