De Sionsberg in Dokkum kan voorlopig open blijven

Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum kan voorlopig medische zorg blijven bieden aan de inwoners van Noordoost-Friesland. 

Dat heeft de curator van het failliete ziekenhuis de medewerkers en medische staf laten weten. Niet alle zorg kan meer worden verleend. Zo blijven bijvoorbeeld de operatiekamers gesloten.

Het ziekenhuis moest dicht nadat Zorggroep Pasana, waaronder de Sionsberg viel, vorige week failliet werd verklaard. Pasana bouwde de zorg in de aanloop naar het faillissement al versneld af. Patiënten werden toen doorverwezen naar hun huisarts of naar ziekenhuizen in Drachten of Leeuwarden.

Beperkingen

Veel van hen kunnen voorlopig toch nog in Dokkum terecht, zei voorzitter Jan Leendert Brouwer van de medische staf woensdag. “We gaan de komende tijd door met het leveren van zorg, zij het met enkele beperkingen.” De medisch specialisten hopen dat zij het ziekenhuis ook op langere termijn voort kunnen zetten. Daarvoor hebben ze een plan opgesteld.

Honderden mensen hebben woensdagmiddag in het centrum van Dokkum geprotesteerd tegen de sluiting van het ziekenhuis en hun steun uitgesproken voor het plan van de medisch specialisten om de medische zorg in Noordoost-Friesland te behouden. (ANP)

Bron : Skipr

sionsberg 3-12