SEH-verpleegkundigen ontslagen om selfies met patiënt

Het universitaire ziekenhuis in de Duitse stad Aken heeft vijf verpleegkundigen van de afdeling SEH ontslagen, omdat zij selfies met patiënten hebben gemaakt. Een woordvoerder van de kliniek zei volgens de regionale omroep WDR dat de vijf zich schuldig hebben gemaakt aan ‘ernstig grensoverschrijdend gedrag’.De  verpleegkundigen lieten de patiënten schminken voordat de beelden werden gemaakt. Daarop was een aantal patiënten ook deels naakt te zien. In ieder geval twee foto’s en één filmpje zouden daarna via sociale media zijn verspreid. Bovendien zouden de beelden wijzen op drugsgebruik van de vijf ziekenhuiswerknemers tijdens hun daden.

Een anonieme tipgever wees de ziekenhuisleiding op de incidenten. De vijf verpleegkundigen werden daarop in september ontslagen.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt nu of het de vijf vervolgt. De woordvoerder van het ziekenhuis wilde daarom geen details vrijgeven over de zaak. Volgens verschillende Duitse media zou het gaan om patiënten die dementerend zijn of anderszins ‘beperkt in hun bewustzijn’.