Nieuwe editie TKM: ‘Huiselijk geweld is geen huiselijk probleem’

De impact van huiselijk geweld blijft niet beperkt tot partners die elkaar slaan of ouders die hun kinderen mishandelen; het is een maatschappelijk probleem. We moeten het ons dan ook allemaal aantrekken als een kind in de knel zit, zegt Tweede Kamerlid en huisarts Marith Rebel in de zorgspecial van online Tijdschrift over kindermishandeling en huiselijk geweld: www.augeomagazine.nl.

Rebel vindt ook dat artsen een grotere maatschappelijke rol kunnen spelen en het belang van het kind voorop moeten stellen. Maar ook: we moeten meer praten over kindermishandeling en huiselijk geweld. In TKM zet ze zelf die stap: als 6-jarig meisje verbleef Rebel met haar moeder, broertje en zusje in een Blijf-van-mijn-lijfhuis: ‘Met preventie en hulpverlening los je een deel van het probleem op. Hoe meer we er over praten, hoe beter we elkaar kunnen helpen.’

De deeplink naar de start van het online magazine: http://www.tijdschriftkindermishandeling.nl/nl/magazine/8213/761626/cover.html.

Iedereen kan zich inschrijven voor een gratis abonnement. Door deze informatie te bieden wil Augeo zoveel mogelijk professionals voorzien van informatie over de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. Inschrijven kan hier: http://tkmnieuws.nl/gratis-abonneren/.

Lees hier verder