Eerste groep verpleegkundigen rondt Opleiding Forensische Verpleegkunde af

In 2011 heeft de Forensische Polikliniek Kindermishandeling (FPKM) in samenwerking met de GGD Amsterdam de vooruitstrevende opleiding Forensische Verpleegkunde ontwikkeld. Op 29 januari 2012 is de 1e opleiding van start gegaan met 21 verpleegkundigen en inmiddels is de 3e groep aan de opleiding begonnen. Op dinsdag 3 juni aanstaande ontvangen de eerste verpleegkundigen hun diploma en kunnen ze ‘forensisch verpleegkundige’ toevoegen aan hun Curriculum Vitae.

Forensisch-medisch onderzoek is nodig voor waarheidsvinding. Hierbij worden medische feiten verzameld die als bewijsmateriaal kunnen dienen voor justitie. Een betere verbinding tussen de medische sector en de juridische sector is daarvoor hoognodig. Forensisch verpleegkundigen vervullen op dit gebied een belangrijke coördinerende rol. Zij kunnen in hun werk te maken krijgen met mensen die mogelijk slachtoffer of dader zijn van geweld. De forensisch verpleegkundige vormt dan een belangrijke schakel tussen de medische behandeling en het forensisch onderzoek. Dat kan bijvoorbeeld zijn in het ziekenhuis op de afdeling Spoedeisende Hulp of op de kinderafdeling, maar ook in de ambulancezorg, in de wijkverpleging, in een penitentiaire instelling of in een asielzoekerscentrum. Een gediplomeerd forensisch verpleegkundige handelt in het medisch belang van de patiënt en heeft de kennis om dit te combineren met het opsporingsbelang.

Over de Opleiding Forensische Verpleegkunde

De opleiding Forensische Verpleegkunde is een praktijkgerichte 29-daagse opleiding die modulair is opgebouwd. De opleiding ontwikkelt doelgericht de kennis en vaardigheden die een forensisch verpleegkundige nodig heeft.

Voor meer informatie over de opleiding klik hier (link naar website FPKM).

De Forensische Polikliniek Kindermishandeling is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.