NVSHV verstevigt banden met ALSG

In december 2013 werd door de Advanced Life Support Groep (ALSG) een viertal pilot trainingen Nederlandse Triage Standaard (NTS) georganiseerd voor de Haagse ziekenhuizen MCH en HAGA. De NVSHV had het verzoek voor een pilot training NTS bij de ALSG  neergelegd, om zo het werkveld een keuzemogelijkheid te bieden, van welk instituut  de training NTS af te nemen.

De stichting ALSG is bij SEH-verpleegkundigen reeds bekend van de trainingen TNCC en ENPC. De ALSG heeft echter ook andere medische en paramedische trainingen in haar pakket, alsmede een TEAM training voor verpleegkundigen en artsen samen met focus op samenwerking en communicatie, op de eigen SEH van het ziekenhuis.

In Den Haag zijn 24 verpleegkundigen geselecteerd, die volgens het ’train de trainer’ principe zijn opgeleid en nu een belangrijke rol zullen vervullen in het verder uitrollen en borgen van de aangeleerde NTS methodiek binnen de SEH van het eigen ziekenhuis. De gehanteerde methodiek in de NTS is gebaseerd op drie onderzochte triagemethodieken (Landelijke Standaard Meldkamer Ambulancezorg, de NHG-Telefoonwijzer en het Manchester Triage Systeem). Het moet de triagist in staat stellen iedere patiënt een urgentie toe te kennen, ongeacht het loket dat de patiënt kiest. Voor meer informatie over de NTS en andere trainingen zie: www.alsg.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.