NVSHV werkt mee aan veldnorm kindermishandeling en huiselijk geweld voor ziekenhuizen.

Eind 2009 stimuleerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de beroepsgroepen werkzaam op de SEH in ziekenhuizen tot het ontwikkelen van een eigen aangescherpte veldnorm als vervanging van de door de IGZ opgesteldenorm in het onderzoek naar de signalering van kindermishandeling op de SEH.

Deze veldnorm kindermishandeling en huiselijk geweld voor ziekenhuizen is vervolgens opgesteld door vijf partijen: de Nederlandse Vereniging voor SEH artsen; de Nederlandse Vereniging voor SEH-verpleegkundigen; de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (inclusief de sectie traumatologie en de sectiekinderchirurgie); de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en de Vereniging voor Vertrouwensartsen inzake Kindermishandeling.

Lees hier verder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.