Meldpunt Agressie voorziet in behoefte!

Het Meldpunt Agressie maakt heel wat los.

Het Meldpunt werd afgelopen maandag in het leven geroepen na signalen dat het anoniem melden van agressie nog steeds niet mogelijk is, ondanks toezeggingen vanuit de politiek.

Na de ernstige intimidatie in en bij het Radboudziekenhuis in Nijmegen vorig jaar beloofde de minister van Justitie een betere bescherming van ziekenhuispersoneel. Het nieuws over het Meldpunt was maandagochtend te lezen in het Algemeen Dagblad en vervolgens is het verhaal overgenomen door de diverse media waaronder BNR Nieuwsradio en Omroep Gelderland.

De voorzitter van de NVSHV, Frans de Voeght , heeft dinsdagmorgen gesproken met Sabine Uitslag, Tweede Kamerlid van het CDA. Dit gesprek was live te volgen op Radio 1. Sabine is oud-verpleegkundige en gaat zich hard maken voor ons doel. De verslaggever merkte terecht op dat er in een jaar tijd nog weinig tijd veranderd was. De politica meldde dat het anoniem aangeven van ‘ernstige’ bedreigingen nu wel mogelijk is, aangifte van ‘lichtere’ gevallen nog niet.

De NVSHV is geïnteresseerd in ‘succesvolle’ casussen, waar anderen van kunnen leren. In het Slingeland Ziekenhuis (Doetinchem) en vier andere ziekenhuizen in Noord-Oost Gelderland hebben politie en Openbaar Ministerie een convenant afgesloten, waarin anonieme aangifte mogelijk is. Het moet toch in heel Nederland mogelijk worden om een verklaring af te leggen bij de Rechter-commissaris zonder dat je naam bekend wordt bij de dader (bijvoorbeeld onder personeelsnummer en adres ziekenhuis).

Inmiddels is er ook bijval vanuit de Nederlandse Vereniging van SEH-artsen (NVSHA) om samen op te trekken. De NVSHV zal niet alleen verhalen verzamelen maar met ook met oplossingen richting politiek komen. Blijf ons dus mailen. De verslaggever van Radio 1 heeft beloofd om de voortgang te ‘monitoren’ om eventueel later de politiek ter verantwoording te roepen als de zaken niet geregeld zijn.

Beluister hier het radiofragment van dinsdag 1 maart 2011 met Sabine Uitslag.

Sabine Uitslag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.