Schippers wil drempels voor aangifte agressie zorg slechten

Minister Schippers gaat met collega-bewindspersonen van Veiligheid en Justitie en van Binnenlandse Zaken praten over de belemmeringen bij het doen van aangifte. Hoewel de mogelijkheid bestaat om anoniem aangifte te doen, kunnen geweldplegers in de rechtzaal toch achter de identiteit van zorgverleners komen. De NVSHV pleit al langer voor maatregelen.

In de regio Haaglanden geldt in de nacht van oud op nieuw een speciale regeling voor geweld tegen ambulance- en SEH-personeel. In overleg met Politie Haaglanden en het Openbaar Ministerie (OM) kan tijdens de jaarwisseling voor een melding van agressie/geweld gebruik gemaakt worden van een ‘Meldingsformulier Veilige Publieke Taak’. De meldingen worden aan het eind van de ochtend van 1 januari besproken door Politie Haaglanden en het OM. Afhankelijk van de ernst van de melding kan aan het eind van nieuwjaarsdag officieel aangifte worden gedaan. Op maandag 3 en dinsdag 4 januari vinden vervolgens snelrechtprocedures plaats. Helaas kan ook bij deze regeling de naam van de melder niet ‘geheim’ blijven.

Op de vraag ‘heb jij wel eens overwogen met je werk op de SEH te stoppen vanwege agressie’ antwoordde 29% van de respondenten positief!

In januari 2011 weer een nieuw poll. 

Lees hier verder

Minister Schippers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.