Onderzoek NTS bij kinderen

In het kader van onderzoek naar de Nederlandse Triage Standaard onderzocht de vakgroep Kindergeneeskunde van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam de validiteit van de NTS bij zowel de telefonische als fysieke triage. Voor de onderzoeksopzet en -resultaten zie bijgevoegd artikel. Conclusie van het onderzoek is dat de NTS voor zowel telefonische als fysieke triage voldoet aan de hedendaags gestelde eisen van betrouwbaarheid en veiligheid.

Eerder werd door genoemde vakgroep onderzoek verricht naar het gebruik van het Manchester Triage Systeem bij kinderen. Ook in de nabije toekomst wordt het onderzoek naar de NTS voortgezet, waarbij de NVSHV vooral inzet op wetenschappelijk onderzoek naar de competenties en kwalificaties van de triagist. De onderwijsraad van de NVSHV maakt van dit laatste item een van haar beleidsuitgangspunten voor de komende twee jaar.

Lees hier verder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.