Opleiding kortelijnsverpleegkundige

De Centrale Huisartsen Posten Zuidoost Brabant gaan als eerste in Nederland ervaren verpleegkundigen opleiden die buiten kantooruren laagcomplexe spoedeisende zorg over moeten kunnen nemen van de huisarts.

Na hun opleiding zijn zij de eerste zogeheten kortelijns-verpleegkundigen. Zij moeten de werkdruk voor huisartsen terugdringen. In september starten de eerste kortelijnsverpleegkundigen.

De seh-verpleegkundigen worden opgeleid door oud-huisartsen en opleiders. Ze lopen stage in diverse huisartsenposten. De klachten die zij zullen behandelen zijn KNO-klachten, huidaandoeningen, ouderenzorg en klachten aan het bewegingsapparaat.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.