36.000 mensen op SEH door gladheid

De afgelopen winter zijn 36.000 mensen terechtgekomen op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis. Dat zijn er acht keer zo veel als gemiddeld in de afgelopen vijf jaar. Dat heeft de Stichting Consument en Veiligheid berekend.

Ruim driekwart van de slachtoffers was uitgegleden op straat of op het trottoir. Meer dan de helft had een botbreuk opgelopen. 15 procent moest worden opgenomen in het ziekenhuis.
De directe medische kosten worden geraamd op in totaal 90 miljoen euro. De kosten als gevolg van arbeidsverzuim bedragen naar schatting 130 miljoen euro. Dat betekent volgens de stichting dat ongelukken door gladheid in totaal 220 miljoen euro hebben gekost.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.